Ett torg med goda stopp

June 29, 2010

Jag önskar ofta att det fanns fler små piazzor och grönsaksmarknader i Stockholm, så att stan kunde bli lite mer som Italien, fast utan maffiosos, Berlusconi, sopskandaler och korruption. Därför blev jag så glad när jag såg att Ilcaffè har öppnat en liten kaffekiosk på Kungsholmstorg. Alldeles intill ligger ett grönsaksstånd, och i slutet av esplanaden glittrar Mälaren. Baristan är alldeles väldigt trevlig och tjenahejsan på äkta baristavis, och tydligen har de inga restriktioner för hur länge de får ha öppet, så med lite tur kan man ta en kaffetår och en glass på väg mellan krogarna framåt nattkröken. 

Kvarteren runt Kungsholmstorg är dessutom charmiga och väl värda en liten utflykt. På Hantverkargatan ligger grymma charkbutiken Taylor and Jones, speceributiken Hantverkargatan 14 och klassiska kondiset Sockerbagaren. På Scheelegatan ligger Caffè Ugo och chokladbutiken En Liten Pralin. Runt hörnet på Bergsgatan finns ordinarie Ilcaffè, och fortsätter du till Pipersgatan hittar du Kungsholmens Glassfabrik.

Knalla sedan uppför backen och ner igen till Parmmätargatan 7 för ett besök på Bulleboden. Ett stenkast bort ligger Petite France, och nere vid vattnet hittar du Mälarpaviljongen och Kungsholmens nya uteservering Orangeriet med hammockar, solstolar och fikonträd.

Så här fin såg min cykelkorg ut när jag spräckt hushållskassan på små speceributiker i kvarteren istället för förnuftigt storhandlande. Ostron och coppa från Hantverkargatan 14, baguette från Petite France och biggaråer från fruktståndet på torget.

3 Responses to “Ett torg med goda stopp”

  1. Åsa said

    Åh, nu vill jag flytta tillbaka till Fredhäll igen. Att upptäcka allt gott i stan på cykel är oslagbart!

  2. miaohrn said

    Ja, kom tillbaka, Åsa! Å andra sidan såg den där antikladan i Lindholmen inte så dum ut den heller.

  3. Mike said

    Kolla gärna på oss http://www.baristo.se alt Silver Bean Coffee Bar på fejan! Cheers!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: