Mikrorosterier på frammarsch

June 22, 2010

Min pojkvän Erik har en av de viktigaste befattningarna på IT-företaget där han jobbar, han är nämligen inköpsansvarig för kaffebönor till fikarummets espressomaskin. Allt oftare rapporterar han om att återförsäljaren Kaffemaskinen börjat sälja bönor från något nytt litet kafferosteri, och sånt gör mig alltid så glad att höra. Idag berättade Erik om Waxholms kafferosteri, och favoriter sedan tidigare är da Matteo, Åre Kafferosteri och Koppi. Själv gillar jag även Haugaard och Johan & Nyström. Och kanske Kahls även om de har blivit för stora för att räknas som ett coolt indie-rosteri.

Några fina kaféer i Stockholm där du kan testa de olika bönorna är Kaffeverket (da Matteo), Cocovaja (Haugaard), Johan och Nyströms kaffebar och Hembygdsgårdens  servering i Vaxholm (Waxholms Kafferosteri).

2 Responses to “Mikrorosterier på frammarsch”

  1. Johanna said

    Hej Mia!
    Din sida är alldeles bedårande och inspirerande och fin! Tack för det!! Och alla fina tips som gör livet gott. Undrar vart du tagit kortet och därmed vart du drack kaffet?
    Tack johanna

  2. miaohrn said

    Vad glad jag blir att du gillar sidan, Johanna! Fotot är taget i Rom förra sommaren, men jag minns inte riktigt vad kaféet hette.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: