Omslagsdublett

March 18, 2010

Påsken är nog min favorithögtid. Det är ljust och pastelligt och inte särskilt kravfyllt, våren är på gång och man får äta massor av godis. Passande nog är det påskuppdrag jag allra oftast anlitas för av mattidningar, och i år har jag trevligt nog fått in två av mina påsktårtor som omslagsbilder. Jag är stolt som en tupp! Eller kanske som en påskkyckling.

Tårtan på Buffé-omslaget är en nougatchokladtryffeltårta med mandelmassebotten och körsbärsgelé på toppen, och Laga Lätt-tårtan är en saftig och intensivt chokladig mandeltårta med chokladtryffelglasyr. Båda råkar dessutom vara glutenfria. Jag kommer att lägga upp lite påskrecept när det närmar sig, men så länge får ni njuta av de här tulpanerna som också är söta som bakelser.

11 Responses to “Omslagsdublett”

 1. Buffé-fråga. Var hittar man bästa naturella pistagenötter i Stockholm?

 2. miaohrn said

  Jag är lite osäker på var man hittar de allra bästa, men på bland annat Vi i Hornstull har de den intensivt gröna, liksom polerade varianten. I Hötorgshallen kan man hitta stora påsar med skalade pistagenötter. Risenta har också skalade pistagenötter som brukar finnas i många butiker.

 3. Cecilia said

  Jag tycker nougatchokladtårtan med körsbärsgelé verkar farligt god och skulle gärna baka en sån i påsk. Dock är jag lite halvvegetarian och undviker alltid alla recept som innehåller gelatin (trots att jag glatt smaskar i mig lösgodis lite då och då…inkonsekvent jag vet). Har en påse agar hemma, men jag vet inte riktigt hur man omvandlar mängden gelatin till agar och vet inte heller hur man använder det i praktiken. Har googlat rätt mycket på detta, men inte hittat något bra än. Har du något tips? Tack på förhand!

 4. Bakfia said

  Vad kul att du har en blogg! Det visste jag inte men nu är jag glad att jag har hittat hit!:)

 5. miaohrn said

  Bra fråga Cecilia. Jag har själv aldrig använt agar agar, och har ganska dålig koll. Men jag träffar ofta på människor som vill undvika gelatin, så jag borde ta och sätta mig in i det. Så länge kanske du helt enkelt kan hoppa över gelélagret till tårtan, men eventuellt servera lite körsbärssylt vid sidan av.

 6. Tack så mycket:) Nu ska här lagas påskgodis.

 7. Kalasgott said

  Jättegrattis till omslagsbilderna!! Ser fantastiskt goda ut båda två!! 🙂

  Såg dig baka macarons på Malou häromveckan, så fina de blev! Jag är själv inne i en macaronperiod just nu och bakar dem var och varannan dag.. de är verkligen en utmaning och man får leka med sin kreativitet när det kommer till färg och smak!

  Önskar dig en fortsatt skön vårvecka!
  Kramar, Jennie.

 8. miaohrn said

  Tack för snälla ord, Jennie!

 9. Ofta är det en botten av mandelmassa i tårtor kring påsk, vad kan man byta ut den mot? Smaken av köpt mandelmassa är hemsk tycker jag, men har inget problem med mandlar i sig. Tacksam för tips!

  Ang. pistagenötter så kan jag tipsa om Tasty House som säljer dem och en massa andra nötter i lösvikt, till ett mkt bra pris. Tasy House finns i Helsingborg, Malmö och Stockholm tror jag. Billigast på Väla… om man nu skulle vara i de krokarna.

 10. miaohrn said

  Du kanske kan byta upp köpt mandelmassa mot hemgjord, eller så mixar du lika delar skalade mandlar med torkade aprikoser, och tillsätter en liten skvätt rom. Voila, supergod fruktmandelmassa! Annars finns det underbart god mandelmassa från Valdéngården på Essebcefarbiken i Stockholm.

 11. Annchelie said

  Har du receptet på tårtan med mandelmassa och körsbärsgele? Jag har letat som en tok efter det, men jag tror att mamma har slängt det =(.

  Btw, jättefin blogg =)

  // Anch

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: