Mia, min Mia

February 22, 2010

Jag och min kompis Mia är lika på nästan alla sätt och vis. Vi har samma namn, samma jobb, samma skivor och samma fäbless för att ha solen i ögonen och julstjärnor i fönstret året om. Det är egentligen bara två saker som skiljer oss åt; Mia älskar lakrits men avskyr programmet Christer i P3, medan jag gillar Christer men tycker att lakrits smakar pyton. Ibland krockar det lite, som i veckan när Mia kom tillbaka från Paris och hade köpt samma strössel i present till mig, som jag redan köpt till mig själv när jag var där ett par veckor innan. Av allt strössel i Paris! Men det skadar ju aldrig att ha dubbletter av fint strössel.

Dessutom hade Mia köpt med sig några söta små kakor som jag missat, jag tror att de hette patiences, eller något liknande, och de ser ut som små, enkla macarons, men är lite hårdare och smakar bergamott.

Jag hade lovat mig själv att jag inte skulle tråka ut er med mer Paris-tjat, men sedan hände ju strösselsammanträffandet, och så fick jag tips om en mataffär som verkar så bra. G. Detou heter den, och när jag började söka efter den stötte jag på David Lebovitz fina blogg där han delar med sig av tips och recept han snappat upp som konditor bosatt i Paris.

3 Responses to “Mia, min Mia”

 1. Maria said

  Vad komiskt! Det är en riktigt vän det, när man fungerar sådär lika.

  Du har fantastiska bilder varje gång, fotar du själv? Och fotar du till dina böcker oxå?

  Gör ingenting om du fortsätter med Paris förresten.

 2. miaohrn said

  Vad kul att du gillar bilderna, Maria! Om inget annat anges så är det jag som har fotat, men de riktigt fina bilderna plåtar Ulrika Pousette. När det gäller böckerna har jag fotat Guide till Stockholms sommarkaféer och en del av bilderna till Livsnjutarens guide till Stockholm själv. Men receptböckerna har duktiga fotografer som Anna Kern, Stellan Herner, Helén Pe och Sara Danielsson fotat.

 3. Mia said

  Hi hi!
  Ja, nog är vi bra knäppa alltid. Du glömde att vi fryser om händerna och har en sjuklig hangup på duschdraperier…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: