BLAwaBsilan!

January 24, 2010

När en kompis kollega skulle ordna dopkalas till sin son Movitz i höstas tågade han in på ett konditori för att beställa en doptårta. Han bad om blå marsipan och att Movitz namn och dopdatum skulle stå på tårtan, men när han ett par dagar senare kom hem med bakverket och öppnade på locket upptäckte han till sin stora förvåning en grön tårta med det märkliga uttrycket BLAwaBsilan på. Dessutom hade tårtan dekorerats med upp- och nervända hjärtan, och Movitz (stavat med litet m) dopdatum ändrats till den 26e i den märkliga månaden a, år 2000, istället för det korrekta 26/9 2009.

När kollegorna på kontoret fick se tårtan klurade de och kliade sig i huvudet tills de insåg att BLAwaBsilan helt enkelt står för blå marsipan, och att konditorn måste ha läst butiksbiträdets kanske slarviga anteckningar lite snett och upp och ner. Jag misstänker att konditorns modersmål inte var svenska, och inser hur svårt jag själv skulle ha för att dekorera tårtor på till exempel kinesiska, det skulle ju kunna bli hur tokigt som helst. För att inte tala om hur knepigt det skulle vara att ta tårtspritsningsdiktamen på Xhosa eller något annat språk med klickljud.

11 Responses to “BLAwaBsilan!”

 1. Ha, ha , ha – så tokigt det kan bli. Misstänket att Movitz fick en helskön bild till sitt album.

 2. LiseLotte said

  oh my god! hoppas de hade humor 😉

 3. Haha, det där blev dagens skratt!
  Hoppas inte den stackars konditorn blev utskälld.

 4. Haha haha… gud vad jag skrattade när jag läste detta inlägg! Tragikomik? Stackars Movits, men tårtan var förhoppningsvis god ändå?!

 5. Sara said

  Den tårtan skulle platsa på Cake Wrecks 🙂
  http://cakewrecks.blogspot.com/

 6. Annika said

  Haha, den där spritsningen var ju så totalfel att man väl vore tvungen att servera den för att den var så rolig. Hoppas den inte på något sätt förstörde deras feststämning, utan istället bidrog till den.

 7. Lisa said

  På tal om något helt annat än tokiga tårtor så har jag här ett låt-tips till din sött-lista. Kolla in det här! spotify:track:4UksKfG5PoIq5EIdDtJqFZ (Funkar inte länken heter låten mellow yellow och artisen Georgie fame)

  Kram på dig från smällkalla Falkenberg

 8. Limpan said

  Åhåhåhåhå vad det är svårt att kväva skratt när man egentligen borde jobba. Jag imploderar snart!
  Hoppas att föräldrarna garvade ordentligt och lille M kan nog inte läsa än, så det är väl lugnt… Fantastiskt kul! Söta aningslösa bagaren som säkert gjorde sitt bästa!

 9. Hehe. Kul att du bloggat om det! Allt stämmer bra 🙂

  Just på själva dopdagen var vi måttligt roade.
  Vi serverade tårtan men tog bort marsipan-“bannern” med ordet Blawabsilan, eftersom vi efter omfattande googlande inte kunde luska ut vad det kunde betyda (kanske nån konstig förbannelse eller liknande.. :-D)

  Tårtan var supergod och stämningen på topp.
  Konditorn fick en smärre tillsägelse av sambon, dock först efter några dagar så värsta humörchocken lagt sig.

  Så här i efterhand är det ju ett minne för livet 🙂

 10. miaohrn said

  Vad kul att höra ifrån mannen bakom myten, Tony. Lite tröst kan det kanske vara att fadäsen har lett till många skratt hos er omgivning. Lycka till med ettårstårtan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: