Julgransplundringsförfest

January 14, 2010

Igår var ingen mindre dag än självaste tjugondag knut, och trots att jag själv tvärtom tänker julpynta och pyssla ännu intensivare än tidigare inför julen 2011, börjar det faktiskt bli dags för de flesta att kasta ut granen. Idag ska jag julgransplundringsfixa i Förkväll på TV4, så missa inte att knäppa på tv-apparaterna klockan 17. Det blir kärlekstema, och dessutom är ingen mindre än den levande legenden Anna Book på plats.   

Nu är det väldigt många år sedan jag var på julgransplundring, men när jag var liten och bodde långt ut på landet var det en av årets höjdpunkter när det ordnades plundring i Svartsjö. Jultomten kom med godispåsar med Rigi, (de där små mjölkchokladkakorna i blå förpackning) russin och clementiner, och jag minns hur förtvivlad jag var det året när det hade snöat så mycket att vi inte kunde åka.

5 Responses to “Julgransplundringsförfest”

 1. Annika said

  Åh vilken fin kaffekopp! Är det gammalt arvegods eller loppisfynd eller ny modell?

 2. miaohrn said

  Vad kul att du gillar koppen, Annika! Det är ett loppisfynd, men jag minns inte riktigt varifrån, kanske Myrorna på Adolf Fredriks Kyrkogata. Den är kinesisk, och jag såg faktiskt liknande skålar idag på den asiatiska matbutiken Omi Food.

 3. Maja Söderström said

  Hej! Såg förkväll när du var med, är chokladälskare och är tok förtjust i just passionfrukttryffel! Hur gör jag för att få tag i receptet? Det har inte alls lagts ut på recept.nu som lovat=(
  Tacksam för svar=)!

 4. miaohrn said

  Maja, passionsfruktreceptet kommer att dyka upp i påsknumret av tidningen Buffé. Hör av dig om du inte får tag på tidningen, så kan jag mejla receptet till dig.

 5. Maja Söderström said

  Tack så mycket, då vet jag=) Jag slängde ihop efter eget huvud och det blev fantastiskt (ett tips är att låta pralinerna “vila” ett ett dygn, smaken blir ännu frächare och mer intensiv) det ska bli spännande att jämföra sen när jag testat ditt recept också, synd att jag måste vänta så länge bara!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: