Sista minuten-tryfflar

December 23, 2009

Om det mödosamt tillverkade och noga gömda julgodiset trots allt redan har tagit slut så här dagen före dopparedagen kommer här ett snabbt och pålitligt recept på glöggtryffel med konfektrussin. Konfektrussin är sådana där stora russin med kärnor som säljs nästan överallt så här års, men det går självklart bra att byta ut mot vilken torkad frukt som helst, t.ex. fikon, russin eller aprikoser.

Jag använde Blossas lingonglögg, men den gav inte särskilt mycket smak, så använd gärna en smakrik glögg eller en romspetsad starkvinsglögg. Var dock lite försiktiga med att tillsätta mer glögg än vad som anges i receptet, då det finns risk att tryffelsmeten blir alldeles för lös. Ett bättre sätt att få mer glöggsmak borde istället vara att låta den torkade frukten dra i lite extra glögg någon halvtimme innan du rör ihop smeten.

Det enklaste sättet att få en snygg finish på tryfflar är att doppa dem i kakao, men det är viktigt att låta dem stelna till i kylen först så att inte kakaon smälter. Förvara dem sedan i kylen tills de ska avnjutas. Beskrivning hittar du under Recept. God jul!

One Response to “Sista minuten-tryfflar”

  1. karin said

    God jul vännen, hoppas du får en riktigt mysig jul!
    Kramar Karin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: