Sötsug i chokladfabriken

November 13, 2009

Durianrullar, dairy milk 058

En kompis på besök från England var snäll nog att ta med sig massor av Dairy Milk till mig, men gissa om jag blev förvånad när jag öppnade den väl förslutna påsen, pillade upp godispappret och upptäckte att någon redan tagit en tugga! Jag som trodde att de anställda på chokladfabriker redan hade fri tillgång till choklad och inte behövde äta av det som går till försäljning. Mina engelska kompisar är för övrigt tokiga i svensk mjölkchoklad, så jag brukar rigga deras nybäddade gästsängar med choklad innan de kommer. Ett trick jag har lärt mig av min gästvänliga kompis Mattias, och som alltid får besökare att känna sig extra välkomna och ger lite lyxig hotellkänsla.

3 Responses to “Sötsug i chokladfabriken”

 1. Maria said

  Haha! Ja, nöden har tydligen ingen lag – inte heller när det kommer till choklad. Du får gärna tipsa om andra engelska goda chokladsorter, ska dit snart och hamstra lite te och besöka härlig afternoon tea-ställen.

  För övrigt tänkte jag fråga vilken kakao du brukar använda när du bakar? Antar att det är nån av lite bättre kvalitet, skulle gärna få en rekommendation! Och speciellt om du gör chokladkola, vad använder du då?

 2. miaohrn said

  Åh, vad kul att du ska åka till England, Maria. De har ju en herrans massa god choklad, missa inte Aero, Twirl, Flake och Quality Street. Det är även ganska lätt att få tag på ekologisk och rättvisemärkt choklad från Divine och Green and Black. Går du in i en mataffär hittar du dessutom tonvis med frestande färdiga desserter i fina glas och burkar, och massor av goda kakor. Spana in bakhyllan för muffinsformar och strössel, och köp med mattidningarna Olive och Delicious.

  Jag använder faktiskt helt vanlig kakao eftersom jag skapar recept till hemmabakare och inte vill använda tjusigare grejor an vad som är brukligt att ha i köket. Antingen använder jag Ögonkakao eller Icas egna ekologiska kakao. Visst kanske Valrhonas kakao är lite mer intensiv i smaken, så lyckas du få tag på en sådan utan att spräcka hushållsbudgeten är det bara att slå till.

 3. Maria said

  Tusen tack för spännande tips – nu vill jag åka till London på en gång och leta reda på chokladen! Ska gå upp tidigt en morgon och gå till mataffären och shoppa loss i lugn och ro. Och sen kanske försöka hitta några specialbutiker.

  Och det var faktiskt lite av en lättnad att höra om kakaon, ibland får jag för mig att de skapelser som ni proffs gör är så mycket mer avancerade. Men är ändå lite nyfiken på Valrhonas, nån gång ska det lyxas till.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: