I svampskogen

September 5, 2009

Björnbär, macarons, svamptryfflar 037 Jag har länge varit sugen på att göra bakverk med svamp, så när en kompis spekulerade i om det inte borde vara gott att smaksätta chokladtryffel med svart trumpetsvamp var jag inte sen att testa. Jag smulade ner lite av fjolårets torkade trumpetsvamp i vispgrädde, lät det dra, kokade upp och blandade sedan ner choklad och en klick smör. 

Resultatet blev, hmm, jag vet inte, gott men ändå ganska märkligt. På sätt och vis passar smakerna bra ihop, men samtidigt tycker jag nog att svamp är godare för sig och choklad för sig, och att det kanske är onödigt att blanda ihop dem. En del som har smakat har blivit helt till sig och andra har verkat mer tveksamma. Och så ser det nästan ut som att det har bildats mycel på undersidan.

Advertisements

2 Responses to “I svampskogen”

  1. Örjan said

    Om Du vill prova igen.
    Gör det då med torkad trumpetsvamp.

  2. miaohrn said

    På med läsglasögonen Örjan, jag har ju skrivit att jag använde torkad trumpetsvamp.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: