Mia ♥ The Hairy Bikers

August 24, 2009

hairybikersJag har en teori om att ju mindre en TV-kock bryr sig om hur han eller hon ser ut i rutan, desto bättre show blir det. Si och Dave, aka The Hairy Bikers verkar strunta fullkomligt i om hela världen ser hur tjocka, svettiga och håriga de är, de bryr sig bara om maten och sina motorcyklar. Och de är fullkomligt fantastiska, till skillnad från alla stela och spacklade studiokockar med välstrukna förkläden. Kanal Nio sänder nu några avsnitt där de istället kallar sig för The Hairy Bakers och drar omkring på sina bågar och bakar bröd och bakverk. Nästa avsnitt sänds 22.40 på onsdag, så avboka allt annat och bänka dig framför TVn.

Förra avsnittet försökte de övertala tittarna att blanda deg med händerna med den uppmuntrande repliken “It’s safe, it’s legal, and you can even do it naked!” Många brukar ju vara lite motvilliga till att använda händerna när de bakar, men jag tror att det är nyttigt för vuxna att bli lite kladdiga ibland, och en bra sak jag fick lära mig i bagarskolan är att ju mer du tvättar händerna, desto kletigare blir du. Låt mjöl och deg torka in så går det mycket lättare.

4 Responses to “Mia ♥ The Hairy Bikers”

 1. Fredrik said

  TV4s Superklasse var annars ett otroligt skönt matlagningsprogram. Väldigt opretatiöst, avspänt och underhållande.

  Jag skulle gärna se en repris av det, eller för den delen via TV4 Anytime.

 2. miaohrn said

  Ja! Superklasse var ju grymt. Och de var ju faktiskt också ganska håriga och flottiga, i alla fall den ena.

 3. Lina said

  OOOHHH I LOVE HAIRY BIKERS! Det har varit guld att bänka sig framför denna härliga serie när den sänts i repris under sommaren… Har insett att jag gillar flottiga och svettiga kockar som tappar lite här och där. Och såna som bakar förstås 😉
  /L.

 4. miaohrn said

  Lina, vi får ha en Hairy Bikers tv-kväll, och slänga in några andra flottiga, svettiga kockar. Helst inte Per Morberg dock.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: