Rädda självplocken!

July 30, 2009

Ulriksdal 083

För alla oss som saknar gröna fingrar och odlingsmöjligheter är självplocken på Ulriksdals slottsträdgård i Stockholm perfekt. Häng en av de snygga korgarna på armen och gå loss på bondbönor, mangold, kronärtskockor, potatis, solrosor och dahlior. Allt är inte moget ännu, men det brukar stå på hemsidan vad som går att skörda för tillfället. Det ryktas att allt fler självplockar bommar igen eftersom det inte är tillräckligt lönsamt, så dra ditt strå till stacken och stöd de som finns kvar. Det är inte billigt, men det känns irrelevant i sammanhanget.

Ulriksdal 007

Ulriksdal håller för en heldagsutflykt, det finns en liten badstrand i närheten (dock inte särskilt solig), butiken är späckad med krukor, plantor och andra trädgårdsattiraljer, och kaféet har blivit mycket bättre på sistone.

4 Responses to “Rädda självplocken!”

 1. Och jag som nyss satt och var avis på att Anna kunde åka och plocka bondbönor alldeles själv istället för att köpa dem på torget. Jag får ta och pallra mig iväg till Uriksdal. Tack för tipset!

 2. miaohrn said

  Absolut, bums ut till Ulriksdahl, Malin! Jag undrar förresten om man kan äta hela bönorna, alltså bönskidan och allt. Det känns ju så slösigt att bara äta de små bondbönorna inuti.

 3. Anna B said

  Åh, vilka fina korgar! Undrar om man skulle kunna strimla bönskalen fint och woka dem?

  • miaohrn said

   Det måste provas, Anna! Annars brukar ju det klassiska knepet att koka, smörslunga och salta funka på den tristaste grönsak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: