La dolce vita

July 6, 2009

Den senaste veckan har kakorna avnjutits i Rom och på Ischia, en ö utanför italienska Amalfikusten. Fast i sanningens namn blev det egentligen inte så mycket kakor, det fanns ju så enormt mycket god mat att äta. Och glass. Smultronbakverken på konditoriet Bar Dolce e La Vita Pasticceria i badorten Sant Angelo gick dock inte att motstå, särskilt inte med ett så fantastiskt namn. Frasigt rån penslat med mörk choklad och fyllt med fluffig grädde, (eller var det någon slags ricotta, är lite osäker) syltade citroner och en drös solmogna smultron. Bellissimo, som Bo Hagström skulle ha sagt.

Det obligatoriska soundtracket till avnjutning av dylika bakverk är förresten Ryan Paris italodiscodänga Dolce Vita. Missa inte!
Ischia 615
Ischia 619
Ischia 427

2 Responses to “La dolce vita”

  1. Jag har ätit sådana där rullar, men med choklad i fyllningen. Då var det ricotta med hyfsad sälta i. Riktigt smarrigt. Men smultron måste det vara grymt gott.

  2. miaohrn said

    Aha, då kanske jag inte var helt ute och cyklade med min ricottagissning. Orkade inte fläka upp mina dåliga språkkunskaper just då för att fråga på kondiset om innehållet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: