Ut i spenaten!

June 10, 2009

Foto: Ulrika Pousette

Foto: Ulrika Pousette

Nu är det dags att göra sig redo för årets fläderplock. I Stockholmstrakten har jag sett enstaka blommor på massor av fläderbuskar, så det dröjer nog bara någon vecka innan man kan få ihop tillräckligt med blommor till en sats saft, men det är bäst att vara i startgroparna för rätt vad det är har de blommat över. Du behöver inte ha en trädgård på landet för att kunna plocka fläder, buskarna växer lite varstans i parker och grönområden.

När man skriver om fläderplock måste man alltid pliktskyldigt varna för den giftiga druvflädern, som om man är närsynt kan likna den äkta flädern.

Till senaste numret av Allt om Mat (nr 10) har jag gjort en radda fläderrecept som underbara Ulrika Pousette har plåtat, och under Recept kan du tjuvkika på ett av dem.

Advertisements

4 Responses to “Ut i spenaten!”

  1. Örjan said

    När flädersaften är klar.
    En underbart läskande drink är.
    1 -2 cl saft + en flaska kall sodavatten.

  2. miaohrn said

    Det låter inte dumt det, Örjan. En skätt gin i brukar också sitta bra.

  3. jag gjorde precis en flaska fläderlikör med citron. inte dumt det heller… =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: