Nyöppnat

March 15, 2014

20140313-142730.jpg

I onsdags var jag bjuden på en rysligt trevlig presslunch på nyöppnade Metropol Palais som ligger på Sveavägen 77 mellan Hard Rock Café och Konditori Valand. Det k-märkta huset byggdes 1927 som en biograf och nöjespalats. Huset har renoverats varsamt för att bevara de tidtypiska detaljerna och salongen dekorerad i pompejansk stil. Efter en tid i dvala blir det nu åka av igen med klassiskt fransk brasserie, konferens och cocktailbar, allt med en air av 20-talets Paris. Helt min grej alltså! Förutom vällagad mat har de en dessertvagn fylld med franska sötsaker som tarte au citron, jordgubbscharlotte, poires Belle Heléne, chokladmousse, crème caramel och baba au rhum. På bilden ovan syns minivarianter av allt. På menyn finns även crêpes Suzette som kan vara en av världens godaste desserter.
20140313-142912.jpg
20140313-142806.jpg

Några andra trevliga nyheter är att Leilas Generalstore har öppnat en fysisk butik i Mood-Gallerian. Som allt Leila gör är den säkert rasande fin, men det gäller nog att ha stora plånboken med sig. Det ryktas att Brunkebergs bageri bakar cronuts onsdag-lördag, dock utan fyllning, och att de i veckan öppnade filialen Brioche i Alvik.

Ett ställe som inte är särskilt nyöppnat men som jag har besökt först nu är kaféet En nypa socker på Fleminggatan 107. Supergulligt med biskvier, cakepops, cupcakes och allt man kan önska sig. Bor man långt därifrån kan man istället köpa boken En nypa socker som snart kommer ut. En tråkig nyhet är att det lite liknande stället Holy Sweet har stängt, men Christina Kokkalis och Linda Nielsen Wermeling som drev det kommer även de snart ut med en bok. De har dessutom börjat blogga för Elle Mat & Vin. Missa heller inte konditorn Sofie Nilsson (jobbar på Berns, är med i Juniorkocklandslaget och syntes i Dessertmästarna) som också bloggar där.

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 181 other followers

%d bloggers like this: